Лимфодренаж

Лимфодренажа е процедура, при която със специализиран апарат се оказва терапевтичен ефект върху лимфната и кръвоносната система.

Лимфодренажа е физиотерапевтична процедура, която спомага за подобряване на лимфотока в човешкия организъм и извеждане на излишната течност от междуклетъчното пространство. Ползите от този лечебен метод са многобройни – премахва хроничната умора, подпомага детоксикацията на тялото, намалява отоците и подпухването, отстранява главоболие, подобрява имунната защита, редуцира целулита, забавя процеса на стареене и предотвратява редица заболявания. Разбира се, в зависимост от конкретните проблеми на всеки клиент, лимфодренажа може да се съчетае с други терапии за постигане на отлични и дълготрайни резултати.

Стимулира лимфотока

Компресията започва от стъпалата и работи в посока отдолу-нагоре, зона по зона на всеки крайник. Всяка камера притиска, пулсира и след това отпуска съответната зона.

Антицелулитно действие

Всяка антицелулитна програма започва с лимфодренаж, за да се проведе предварително дълбоко прочистване на тъканите. При това е необходимо да се пие достатъчно количество вода или несладки сокове за максимално подпомагане на извеждането на токсини от организма.

Подобрява кръвообръщението

Движението на кръвта през артериите се осъществява под действието на изпомпващата функция на сърцето. За да се върне обратно до сърцето, венозната кръв разчита на т.нар. „мускулна помпа“. Съкращенията на мускулите на долните крайници, създават естествена изпомпваща система, при която контракциите на мускулите играят ролята на сърцето.

Лимфодренажа, както и всяка друга физиотерапевтична процедура, има своите противопоказания: онкологични и сърдечносъдови заболявания, тромбофлебит, болести на щитовидната жлеза, при увеличени лимфни възли, кожни инфекции и др.

Лимфодренажа, влияе позитивно върху лимфната и кръвоносната система

За най-добри резултати се препоръчва поредица от процедури, чиито брой на курс се препоръчва да е 10, но може да варира между 8-15, в зависимост от конкретните индивидуални нужди.

Засилва обмяната на веществата и елиминирането на токсини от организма

Намалява общото болково възприятие и подсилва имунната система

Води до по-бързо възстановяване на организма след физически натоварвания

Ускорява оздравителния процес след спортни травми и наранявания

Scroll to Top